i mennesker har lært at begå os i naturen, har i vidt omfang omdannet og tilpasset den til vores idealer. Vi har udforsket dens potentialer og indkorporeret dens kvaliteter i vores videnskaber. Denne kontrol over naturen er blevet vores billet til overlevelse i den. Et anstrengt forhold.
Her er formålet at undersøge dette forhold med en omvendt logik.
At lade naturen råde over den videnskab, de maskiner, motorer og computerkrafter, den har fostret gennem os mennesker og vores kontrol. Nu bruger naturen dens egne potentialer, som har været gennem en videnskabelig menneskeskabt evolution.
Fugtigheden i plantens rodnet aflæses af en fugtighedscensor, der kontinuerligt sender et digitalt signal tilbage til den microcontroller (Arduino) der fungerer som en koordinerende del af planten.
Her efter sendes et signal videre til 4 servomotorer, som hver styrer en af plantens 'nye' fingre.
I det øjeblik fugtighedscensoren sender en værdi til centrolleren, som betyder et for lavt indhold af vand i plantens rod net, sendes et tilsvarende aktivt signal videre til servomotorerne og planten begynder at drikke.
Det er tanken at planten lever i skjul under en bro og kun kommer ned til vandoverfladen for at drikke.
Resultatet er en hybrid; en plante som lever i en beskyttende skal der gør den i stand til at klare sig selv og overleve uden menneskets hjælp i en menneskeskabt verden.
hva er det nå egentlig vingerne de laver?
ReplyDeleteplanten bruger vingerne til at drikke med. Planten kan bo højt oppe under ex en bro. når fugtigheden i plantens jord falder firer planten sig ned at to wires indtil den rammer vandet. Når den rammer vandet begynder den at bevæge armene/vingerne for at drikke.
ReplyDeleteog hvordan hever den seg så igen? en større mengde vann vil vel få den til å synke endnu lengre ned mot vannoverflaten. hvor hi-tek lo-tek fungerer dette?
ReplyDeleteon a side note, jeg har møtt en kunstner samt botaniker her i byen. måske det er av interesse i forbindelse med dette project?
check det her ud: http://www.we-make-money-not-art.com/archives/2010/01/herbologiesforaging-networks-t.php
ReplyDelete